Sign In

Премијер Вишковић на обиљежавању 45 година постојања и рада Економског факултета у Бањалуци

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас свечаности поводом обиљежавања 45 година постојања и успјешног рада Економског факултета у Бањалуци и промоцији магистара економских наука, магистара и мастера економије и дипломираних економиста.

Предсједник Владе Радован Вишковић изјавио је да је Економски факултет у Бањалуци од изузетног значаја за образовни систем Републике Српске и истакао да су кадрови, који су стекли знање на овој високошколској установи, својим радом дали велики допринос развоју Српске.

,,Влада Републике Српске улажући у знање, улаже у будућност друштва. Млади људи који се школују на нашим јавним универзитетима имаће подршку Владе Српске", поручио је премијер Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српске је истакао да ће новим Законом о високом образовању бити унапријеђен квалитет студирања у Републици Српској.

Премијер Вишковић је подсјетио да је овим законом предвиђено и да сви редовни студенти јавних високошколских установа у Републици Српској, који не обнављају академску годину, од ове године имају бесплатно школовање, било да су на првом или на другом циклусу студија.

,,То је велика помоћ Владе Републике Српске и на тај начин желимо да услови студирања на наша два јавна универзитета буду што квалитетнији и да унаприједимо наш образовни систем", закључио је предсједник Владе Вишковић.

Свечаности је присуствовао и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.