Sign In

Премијер Вишковић присуствовао пријему поводом успјешне реализације наставе на даљину и завршетка школске 2019/2020. године

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром за просвјету и културу Републике Српске Наталијом Тривић, присуствовао је данас у Бањалуци, пријему поводом успјешне реализације наставе на даљину и завршетка школске 2019/2020. године, који организује Министарство просвјете и културе.

Овом приликом, премијер Вишковић честитао је просвјетним радницима и представницима Радио-телевизије Републике Српске успјешну реализацију програма наставе на даљину и изразио захвалност на њиховом доприносу и труду у организацији образовног процеса у вријеме епидемије вируса корона.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да је извођење наставе на даљину показало спремност образовног система да користи нове технологије, те да је школска година успјешно завршена у овом изазовном периоду, узрокованом појавом вируса корона.

"У септембру ћемо имати спремну комплетну платформу за дигитализацију основних школа у Српској која ће бити у примјени и почињемо са дигитализацијом у средњим школама да бисмо направили могућност за нови начин извођења наставе", рекла је министар просвјете и културе Наталија Тривић.

Директор Педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић навео је да је наставу на даљину изводило 410 наставника и да је одржано 2.870 часова.

Дамјановић је рекао да ће се, и када буде настављено извођење наставе у учионицама, инсистирати да буду примјењиве нове технологије и одржава настава на даљину, за ученике који би за тим имали потребе.

Валентина Леканић, уредник образовног програма РТРС-а, посредством којег је извођена настава на даљину, истакла је да је овој медијској кући била част да буде дио овог пројекта и што су успјели да школска година буде успјешно привредена крају.

Леканићева је изразила дивљење просвјетним радницима који су смогли снаге да учионицу и ученике, којима треба да преносе знање, замијене гледањем у камеру.

Настава у школској 2019/2020. години у основним школама завршава се данас, а у средњим најкасније у сриједу, 17. јуна.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.