Sign In

Премијер Вишковић посјетио општину Љубиње

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Љубињу, са руководством ове општине.​

Након састанка, премијер Вишковић је рекао да је Љубиње мала општина која нема велика кредитна задужења, а има мали буџет што значи да се челници ове општине односе домаћински.

Предсједник Владе Српске је истакао да ова општина има проблем са водоснабдијевањем, те да у Љубиње вода долази са подручја друге локалне заједнице, а водовод је дужине 12 километара са великом висинском разликом, те су губици на мрежи огромни.

Премијер Вишковић је изјавио да је на данашњем састанку кандидован пројекат изградње пумпне станице за снабдијевање водом ове локалне заједнице.

„Влада Српске ће обезбиједити око 300.000 КМ да се почетком грађевинске сезоне крене у изградњу пумпне станице за снабдијевање водом а да се у некој сљедећој фази уради комплетна замјена цјевовода“, нагласио је премијер Вишковић. 

Он је истакао да је са рукводством општине Љубиње било ријечи и о путној инфраструктури и да је најгоре стање на путу према Стоцу.

"Од `Путева` и Републичке геодетске управе затражићу информације о експропријацији на овом дијелу пута и учинићемо све да овај пут по приоритету буде уврштен за реконструкцију", навео је премијер Вишковић.

Начелник општине Љубиње Дарко Крунић изразио је захвалност премијеру Вишковићу на посјети и истакао да је ово прва посјета премијера Љубињу од 2011. године.

"Разговарали смо о бројним пројектима и приоритетима општине Љубиње као што су водоснабдијевање, алтернативни правац електроснабдијевања, путна инфраструктура и надам се да имамо пуно разумијевање премијера за наше проблеме који се морају рјешавати", рекао је Крунић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.