Sign In

Свечани пријем за ученике, побједнике на такмичењу поводом Дана Републике Српске и за младе историчаре из Билеће, који су освојили награду на међународном квиз такмичењу „Немањићи“

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић приредио је данас, у Бањалуци, свечани пријем за ученике основних и средњих школа, побједнике на литерарном и ликовном такмичењу поводомм Дана Републике Српске, које је расписао Републички педагошки завод, и за младе историчаре из Билеће, који су освојили друго мјесто на међународном квиз такмичењу Немањићи.

Премијер Вишковић, у име Владе Републике Српске, уручио је награђеним ученицима по рачунар-лаптоп са посветом, као подстицај да у свом будућем раду буду још бољи.

"Ове године имали смо у литерарним секцијама око 2.500 радова, а у ликовним око 500 и заиста је требало изабрати најбоље радове. Сигурно је да у Републици Српској вриједи бити најбољи, јер се то цијени", рекао је премијер Вишковић.

Он је подсјетио да је Влада за побједнике републичких, општинских и међународних школских такмичења обезбиједила бесплатне уџбенике и истакао да ће то бити пракса и у наредном времену.

Премијер Вишковић је навео да је прошле године било 450 ученика, побједника разних такмичења, те да Влада Републике Српске води рачуна о њима и да цијени њихов рад и резултате.

„Настављамо у континуитету да подстичемо рад и да дајемо стимулацију и вјетар у леђа свима који покажу најбоље резултате, јер без ових младих људи нема будућности Републике Српске“, истакао је премијер Вишковић.

Он је подсјетио да, од прошле године, Влада обезбјеђује радна мјеста за најбоље студенте са два јавна универзитета у Републици Српској, те да ће то у наредним годинама постати традиција и законска обавеза.

Ученица из Билеће Драгана Вујовић рекла је да јој је била част да представља Републику Српску на међународном квизу "Немањићи".

"Захвална сам предсједнику Владе Републ​ике Српске који нам је уручио пригодне поклоне, што ће бити подстицај за даљи рад", рекла је Вујовићева.

Наставница Српског језика из Требиња Веселинка Кулаш рекла је да увијек подстиче креативност ученика и да је срећна због њиховог успјеха.

Данашњем пријему присуствовали су и наставници и директори школа, те министар просвјете и културе Наталија Тривић и директор Републичког педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.