Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са члановима делегације Републике Српске, разговарао са руководством Привредне коморе Санкт Петербурга

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са члановима делегације Републике Српске, разговарао је данас у Санкт Петербургу са руководством Привредне коморе Санкт Петербурга, које је предводио предсједник Коморе Катенев Владимир Иванович.


На састанку је разговарано о унапређењу сарадње, потенцијалима и могућностима, те повезивању привредника из Републике Српске и Санкт Петербурга.


У Привредној комори Санкт Петербурга данас су представљени прехрамбени производи из Републике Српске, те је разговарано о пласирању и представљању наших домаћих производа из прехрамбене индустрије на руском тржишту.


На састанку је исказана спремност за сарадњу са предузећима у Републици Српској из области туризма, хотелијерства, производње хране, минералних ђубрива, као и производње пољопривредних машина.


Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић је истакао да је Република Српска опредијељена за сарадњу по питању пољопривредних машина и пољопривредне механизације, као и да располаже са производњом здраве хране и квалитетних вина.  


Министар Пашалић  је истако да су количине вина скромне, када се упоређују са неким општим параметрима производње, али да су вина из Републике Српске веома високог квалитета.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.