Sign In

Саопштење за јавност - Републички штаб за ванредне ситуације

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације, на 100. сједници, одржаној 11.10.2021. године, донио је Закључак о примјени бустер дозе вакцина против COVID-19 у Републици Српској. 

Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са Информацијом о примјени бустер дозе вакцина против COVID-19 у Републици Српској.
У складу са овим Закључком задужен је ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да одмах планира, организује и заједно са другим здравственим установама, спроведе вакцинацију становништва Републике Српске бустер дозом вакцина против COVID-19, те изда потврде о спроведеној вакцинацији. Такође, ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске задужен је да редовно извјештава Републички штаб за ванредне ситуације о активностима у вези са овим Заакључком. 

Републички штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак о потреби набавке личне заштитне опреме у јавним здравственим установама.
Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са Информацијом о потреби набавке личне заштитне опреме у јавним здравственим установама, за период од 4 (четири) мјесеца, у циљу заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса SARS-CoV-2 и исту прихвата. 
Задужује се Фонд здравственог осигурања Републике Српске да за потребе јавних здравствених установа у Републици Српској спроведе поступке јавних набавки роба.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.