Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић састао се са директором и члановима управе РиТЕ Гацко

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас, у Гацку, ЗП „Рудник и Термоелектрана Гацко”, гдје се састао са директором и члановима управе.

Овом приликом, предсједник Владе је поручио да је ово једно од најзначајнијих енергетских производних предузећа у Српској, те да од стабилности њиховог рада зависи и енергетска стабилност Српске, а они у овом моменту добро послују.

Он је рекао да је добио информацију да је техничка способност термоелектране у пуном капацитету.

"Они у овом моменту имају више од 90.000 тона спремног угља, имају откривеног преко милион тона, а годишња потреба за термоелектране је око два милиона. Што значи да они у овом моменту имају за више од шест мјесеци, тачније до сљедећег генералног ремонта", истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је рекао да ће се у наредном периоду радити измјештање ријеке Мушнице која ће омогућити да се у наредном периоду експлоатационо поље прошири.

Предсједник Владе Радован Вишковић истакао је да ће се крајем мјесеца организовати састанак руководстава овог предузећа и "Електропривреде Републике Српске" да би се ријешила питања везана за обавезе које "Електропривреда" има према РиТЕ "Гацко".

Генерални директор Рудника и Термоелектране "Гацко" Миодраг Шешлија захвалио је предсједнику Владе на посјети, те на подршци свих претходних година.

"За првих десет мјесеци ове године смо остварили план производње електричне енергије, а производња угља и откривке је у складу са планом за ову годину. Редовни ремонт ове године је квалитетно урађен за 27 дана, што се види из рада термоелектране", нагласио је Шешлија.

Он је рекао да ће се у наредном периоду инвестирати у рудник, измјештаће се ријека Мушница и улагаће се у постројење за пречишћавање угља.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.