Sign In

Влада Републике Српске обезбиједиће бесконтактне топломјере за све основне и средње школе у Републици Српској

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације констатовао је данас, на 53. сједници, у Бањалуци, да је све спремно за сутрашњи почетак нове школске године, саопштила је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.


Након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације у Бањалуци, министарка Тривић је на конференцији за новинаре рекла да ће Влада Српске обезбиједити бесконтактне топломјере за све основне и средње школе у Републици Српској.


"Свака школа имаће бесконтатни топломјер уколико се неко од ученика или наставника пријави да има одређене здравствене тегобе. На тај начин би се измјерила температура у школи и приступило координицији управе школе са домом здравља", појаснила је минитарка Тривић.


Она је истакла да ће Министарство просвјете и културе у овој седмици, у сарадњи са директорима школа, пратити сам почетак наставе у случају да се мора радити корекција мјера.


Министарка Тривић је навела да ће у школама које имају услове за то бити у функцији и продужени боравак дјеце, а максималан број дјеце у продуженом боравку и вртићима биће 20.


Према њеним ријечима, све школе су се спремиле за провођење свих мјера које је прописао Институт за јавно здравље Републике Српске због пандемије вируса корона, а ресорно министарство ће у свакодневној комуникацији са школама пратити одвијање ситуације.


Она је свим ученицима, родитељима и наставницима, ваннаставном особљу и управама школа пожељела успјешан почетак нове школске године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.