Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањaлуци са Јоханом Сатлером, шефом Делегације Европске уније у БиХ и специјалним представником ЕУ у БиХ.

Током разговора, предсједник Владе захвалио је на подршци Европске уније (ЕУ) здравственом сектору Републике Српске, те указао на низ мјера које је Влада Републике Српске предузела с циљем превализалажења посљедица пандемије корона вируса.

Истовремено, предсједник Владе Радован Вишковић и амбасадор Сатлер констатовали су да је дошло до напретка у појединим областима из укупно 14 кључних приоритета из Мишљења о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ, те је предсједник Вишковић, у име Владе, још једном пренио да је Република Српска у потпуности посвећена процесу европских интеграција.
 
Поред тога, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и шеф Делегације Европске уније у БиХ и специјални представник ЕУ у БиХ Јохан Сатлер размијенили су ставове у вези са низом предстојећих зајeдничких пројеката Републике Српске, БиХ и ЕУ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.