Sign In

Из буџетске резерве предсједника Владе у хуманитарне сврхе одобрено 205 хиљада КМ

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одобрио је у протеклој години 205 хиљада КМ, у хуманитарне сврхе, из буџетске резерве предсједника Владе. 


Социјално угроженим категоријама становништва у протеклој години новац је уплаћиван за лијечење, помоћ при стамбеном збрињавању и превазилажењу тешке материјалне ситуације.

Финансијски су подржани и спортисти као и удружења за учешће у међународним такмичењима, те талентована дјеце за усавршавање из области спорта, умјетности и културе.

Из буџетске резерве премијера Републике Српске уплаћена су финансијска средства самохраној мајци троје малољетне дјеце из Гламоча, која је без сталних примања, како би им се помогло у рјешавању стамбеног збрињавања.

Такође, средства су одобрена за лијечење дведсетогодишње дјевојке из Братунца, која болује од леукемије, а којој је неопходна трансплатација матичниx ћелија у Болоњи.

Финансијска подршка упућена је и Црвеном крсту у сврху набавке прехрамбених пакета за социјално угрожене породице са подручја општине Дрвар.

Из буџетске резерве премијера Републике Српске, уплаћен је новац за санацију неусловног стамбеног објекта самохраном оцу двоје малољетне дјеце.

Влада Републике Српске, с циљем побољшања социјалног и материјалног положаја, наставиће да помаже најугроженијим категоријама становништва Републике Српске и у наредном периоду.


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.