Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је у наступну посјету резидентну координаторицу УН-а у БиХ Ингрид Макдоналд

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас, у свом кабинету, у наступну посјету резидентну координаторицу УН-а у БиХ Ингрид Макдоналд (Ingrid Macdonald).

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је изразио велику захвалност организацијама УН-а, а посебно УНДП-у, на свим донацијама које су уручене Републици Српској у вријеме борбе против новог вируса корона, те истакао значај њихове подршке и помоћи за здравствени систем и грађане Републике Српске.

Током састанка, премијер Вишковић је упознао резидентну координаторицу УН-а са тренутном епидемиолошком ситуацијом и изазовима са којима се Република Српска суочила у претходном периоду.

Овом приликом, предсједник Владе нагласио је да су институције Републике Српске на вријеме предузеле адекватне мјере на сузбијању епидемије изазване новим вирусом корона, те су организованим радом, координацијом и добрим одлукама сачувале здравствени систем и јавно здравље становништва Републике Српске.

Резидентна координаторица УН-а у БиХ Ингрид Макдоналд је овом приликом похвалила мјере и напоре које је Република Српска спровела ради заштите здравља својих грађана и нагласила значај размјене информација и искустава у ситуацији када се цијели свијет суочава са пандемијом вируса корона.

Она је такође информисала премијера Вишковића о изради петогодишњег Оквира за сарадњу УН-а и БиХ (2021-2025).

Резидентна координаторица УН-а у БиХ је истакла спремност организација УН-а да пруже подршку и помоћ институцијама Републике Српске у свом расположивом капацитету.

У току састанка разговарано је и о економској ситуацији у Републици Српској, и подршци коју су институције Републике Српске пружиле привредним субјектима који су за вријеме пандемије обуставили рад или су радили у отежаним условима.

Учесници састанка су изразили задовољство досадашњом коректном сарадњом и увјерење да ће сарадња бити настављена и у будућем периоду.

Премијер Вишковић је пожелио добродошлицу координаторици Макдоналд и пуно успјеха у даљем раду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.