Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је са представницима компанија „Пауер Чајна“ (POWERCHINA) и „Фортис групе“

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са представницима компанија „Пауер Чајна“ (POWERCHINA) и „Фортис групе“.

Представници поменутих компанија исказали су спремност и опредјељење да улажу у Републици Српској у области грађевинарства и у електросектору. На састанку су исказали опредјељење да на партнерским односима компаније „Пауер Чајна“ и „Фортис група“ заједнички улажу у изградњу производног погона за производњу цемента на подручју општине Нови Град.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да ће Влада подржати сваку добру иницијативу и подржати инвестиције које омогућавају развој и нова радна мјеста.

По питању исказаног интереса за изградњу фабрике цемента у Новом Граду, предсједник Владе се захвалио кинеским и домаћим инвеститорима на исказаном интересовању за улагање у Републику Српску и истакао да је Влада Републике Српске опредијељена за сарадњу са свима који у њој виде равноправног партнера.

Када је ријеч о фабрици цемента у Новом Граду, предсједник Владе Радован Вишковић истакао је да се приликом изградње, као и у току покретања и одвијања производње, морају поштовати сви стандарди заштите и очувања животне средине, те је нагласио да инвеститори  у Републици Српској, када је ријеч о овом пројекту, имају ресурсе, развијену путну и саобраћајну инфраструктуру, те сигурно тржиште.

Кинеска компанија „Пауер Чајна“ је присутна на простору БиХ и региона, кроз партнерски однос са домаћим и страним инвеститорима, посебно у пословима на изградњи аутопутева и соларних и хидро електрана. Састанку су присуствовали генерални директор „Пауер Чајна“ за БиХ Ли Зидонг (Liu Zhidong) и комерцијални директор Ји Ланкви (Ye Lianqi), предсједник управе „Фортис групе“ Драган Чорокало и финансијски директор „Фортис групе“ Миле Јањић.   Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.