Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са делегацијом Европске банке за обнову и развој

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са делегацијом Европске банке за обнову и развој, коју су предводиле Жужана Харгитаји (Zsuzsanna Hargitai), директорица за западни Балкан и Мануела Несел (Manuela Naessl), директорица за БиХ. 

На састанку је разговарано о активностима које ова међународна институција реализује у Републици Српској, као и предстојећим заједничким пројектима у областима инфраструктуре, енергетике, здравства, пољопривреде и банкарског сектора.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је делегацији Европске банке за обнову и развој на досадашњој конструктивној  и успјешној сарадњи, те је изразио увјерење да ће сарадња бити настављена и у будућем периоду.

Премијер Вишковић је овом приликом истакао да јачање реалног сектора и привредни раст остају фокус рада Владе Републике Српске, те да су приоритети фискалана стабилност и унапређење пословног амбијента, с циљем привлачења страних инвестиција и јачање конкурентности домаће привреде.

Саговорници су размијенили мишљење и о праксама које су успостављене у земљама региона, посебно када је ријеч о развоју мреже енергетског сектора и промоцији ресурса којима располаже Република Српска.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.