Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио у наступну посјету новоименованог амбасадора Румуније у БиХ Антона Пакуретуа

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас, у Бањалуци, у наступну посјету, новоименованог амбасадора Румуније у БиХ Антона Пакуретуа.

На састанку је разговарано о даљем развијању билатералних односа, те могућностима унапређења сарадње између Републике Српске и Румуније.

Предсједник Владе Радован Вишковић и амбасадор Антон Пакурету указали су да постоји велики простор за унапређење сарадње у свим областима, посебно када је ријеч о економској и привредној сарадњи, те унапређењу спољнотрговинске размјене.

Саговорници су се сагласили да је у наредном периоду потребно радити на повезивању привредника из Републике Српске и Румуније, посредством привредних комора, као и на организацији заједничког бизнис форума у Бањалуци.

На данашњем састанку указано је и на потребу јачања сарадње у области културе и образовања, те стварања јачих веза између универзитета и академских заједница из Републике Српске и Румуније.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и амабасадор Антон Пакурету разговарали су и о процесу ЕУ интеграција и истакли потребу да Румунија подијели своја искуства из процеса придруживања Европској унији са Републиком Српском и БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.