Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo са резидентном координаторицом Уједињених нација у БиХ Ингрид Макдоналд

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo jе данас, у Бањалуци, са резидентном координаторицом Уједињених нација у БиХ Ингрид Макдоналд (Ingrid Macdonald).

Досадашња сарадња институција Републике Српске са УН-ом у БиХ и Канцеларијом резидентног координатора је оцијењена као добра. Успостављањем система консултација и учешћа институција из Републике Српске у изради планских и програмских докумената УН у БиХ као и уважавањем позиција и уставних надлежности Републике Српске створена је претпоставка за квалитетну сарадњу.

Предсједник Владе захвалио је резидентној координаторици Уједињених нација на досадашњим активностима свих УН агенција које дјелују у Републици Српској и БиХ, а које су ефективно и правовремено пружиле подршку институцијама и грађанима Републике Српске с циљем спречавања ширења и борбе са вирусом корона.

На састанку је разговарано о даљем наставку сарадње са акцентом на пројекте подршке за превазилажење социо-економских посљедица и опоравка од кризе изазване COVID-19.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.