Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у посјети општини Сребреница

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас општину Сребреница гдје се састао са начелником општине Младеном Грујичићем и посјетио погон предузећа "Ekonomik Group" за производњу грађевинских контејнера.  

Предсједник Владе изјавио је након посјете општинском руководству Сребреница и компанији "Ekonomik Group" у Поточарима да ће Влада Српске наставити да пружа подршку Сребреници и њеном привредном развоју који постаје све динамичнији.

Предсједник Владе Републике Српске рекао је да је дошао да пружи подршку начелнику општине Сребреница Младену Грујичићу за све што је урађено у посљедње четири године, оцијенивши да сви они који знају Сребреницу, знају да је урађено много.

Предсједник Владе нагласио је да ће наставити да граде Сребреницу, те да је само у посљедњих годину дана асфалтирано 50 километара локалних путева у овој заједници, да није рађена никакава дискриминација и да се радило и за српска и бошњачка села у овој локалној заједници а да ће се обнова и изградња наставити.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић подсјетио је да је у Сребреници видљиво да је до прије неколико година било много необновљених објеката и фасада и да је Сребреница сада потпуно измијенила изглед и постала урбана средина са свим садржајима такве средине, а посебно је значајно отварање нових производних капацитета и њихово проширивање, као што је случај са компанијом "Ekonomik group".

"Свједоци смо да је уз мноштво тешкоћа и сумњи у успјех, прије двије године покренута производња грађевинских контејнера у Поточарима са 20 радника, а данас је тај број порастао на 70 запослених. Намјера власника ја да гради нови погон, проширује производњу и уводи нови програм производње термоизолационих панела који се увозе а користе за производњу грађевинских контејнера. Такве пројекте Влада ће подржати као и остале развојне програме у Сребреници и Републици Српској", поручио је предсједник Владе.

Он је истакао да ће компанија "Ekonomik Group" панеле производити за своје потребе, али и за тржиште, о чему говори и данашња посјети привредника из Аустрије који су заинтересовани за куповину контејнера.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Управа Цивилне заштите Републике Српске прије неколико дана склопила уговор са овом компанијом о набавци 20 контејнера за потребе здравственог сектора, прије свега Клиничког центра у Бањалуци, а затим ће сукцесивно бити извшрена набавка и за остале болнице у Српској. 

Према ријечима предсједника Владе, ови контејнери би служили за потребе тријаже приликом уласка пацијената у здравствене установе и имају гријање с обзиром на предстојеће зимске услове.

"Обезбјеђивање контејнера кошта и ствара трошкове у буџету Републике Српске али то је још један вид помоћи да се пандемија стави под контролу", истакао је предсједник Владе Радован Вишковић и позвао грађане да поштују епидемиолошке мјере заштите. 

Предсједник Владе још једном је замолио грађане да поштује мјере које прописује струка и које се проводе у цијелом свијету јер се једино одговорношћу и самодговорношћу пандемија може ставити под контролу.   

Власник „Ekonomik Group" Бојан Ранкић захвалио је предсједнику Владе и општини Сребреница на подршци и најавио изградњу новог објекта за покретање производње термоизолационих панела у непосредној близини постојеће фабрике контејнера.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је да су покренуте активности на оживљавању бањског лијечења и изградње рехабилитационог здравственог центра у Сребреници за лијечење водом из Губера те најавио инвестирање и отварање нових привредних субјеката за које општина пружа одређену врсту олакшица и подстицаја инвеститорима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.