Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у радној посјети општини Станари

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је данас у радној посјети општини Станари, гдје је разговарао са руководством општине, те посјетио компанију ЕФТ Рудник и Термоелектрана "Станари".


Предсједник Владе Радован Вишковић изјавио је да је задовољан домаћинским односом општинске управе Станари, као и пословањем компаније ЕФТ Рудник и Термоелектрана "Станари".


"И на једном и на другом мјесту сам видио домаћинско пословање и однос према радницима, грађанима и средствима, како у локалној заједници, тако и у Руднику и Термоелектрани", изјавио предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.


Он је навео да су локална заједница и ова компанија нешто што не може једно без другог.


"Ако добро раде Рудник и Термоелектрана, онда је добро и локалној заједници и Републици Српској и из тог разлога сам желио да дођем и директно захвалим овим људима", рекао је предсједник Владе Вишковић.


Он је подсјетио да је као друштвено одговорна, компанија ЕФТ Рудник и Термоелектрана "Станари" донирала око милион КМ за набавку седам санитетских возила која су испоручена домовима здравља широм Српске.


"Они годишње из своје добити издвоје око 200.000 КМ до 300.000 КМ на нивоу локалне заједнице помажући друштвени, културни и спортски рад. Запошљавају 900 радника. Уредно плаћају обавезе и доприносе", навео је предсједник Владе Радован Вишковић.


Он је подсјетио да је у прошлој години више од 50.000.000 КМ уплаћено на име концесионих накнада буџетима локалне заједнице и републичке власти.


Према његовим ријечима, на име концесионе накнаде општинској управи је прошле године исплаћено 8.300.000 КМ.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је поручио да се руководствима ЕФТ Рудника и Термоелектрана "Станари" и Општинске управе ставио на располагање у рјешавању питања која се могу јавити као потреба.


Он је похвалио одговоран рад општинског руководства на челу са начелником општине Душаном Панићем, за којег очекује да ће и након новембарских избора наставити успјешну сарадњу са Владом Републике Српске.


Директор ЕФТ Рудник и Термоелектрана "Станари" Саво Мирковић рекао је да ова компанија и у околностима пандемије вируса корона ради нормално и да очекује да ће, уз мања одступања, испунити годишњи план производње од 2.029 гигават часова. Он је навео да су годишњи ремонти завршени.


Начелник општине Душан Панић захвалио је предсједнику Владе Вишковићу на данашњој посјети, за коју каже да је порука да Влада Републике Српске чврсто стоји иза општине Станари, што је и видљиво у њеном досадашњем развоју, који ће бити настављен.


Он је рекао да је предсједника Владе Републике Српске упознао о капиталним пројектима, као што је наставак треће и четврте фазе изградње водовода, те изградња пословна зоне.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.