Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић одржао састанак са представницима Удружења послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске “HoReCa”

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са представницима Удружења послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске „HoReCa RS“. 

Током састанка договорено је да ће свим радницима, којима је у марту мјесецу онемогућен рад због примјене мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, бити исплаћени порези и доприноси, у складу са њиховом пореском пријавом.

Предсједник Владе истакао је да ће након данашњег састанка бити формирана радна група коју ће чинити представници Министарства финансија Републике Српске, Министарства трговине и туризма Републике Српске, уније Удружења послодаваца Републике Српске, Удружења послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске „HoReCa RS“, као и представник Кабинета пресједника Владе Републике Српске.

Задатак Радне групе је да технички усагласи и израчуна фискалне ефекте договорених мјера.

Mјере којима се појединим привредним секторима забрањује рад су тешке али су након годину дана, од појаве пандемије вируса корона, због погоршане епидемиолошке ситуације донесене поново, уважавајући став здравственог сектора и струке како би се заштитило здравље становништва у Републици Српској.

Подсјећамо, Влада Републике Српске је у 2020. години, привредним субјектима из сектора туризма и угоститељства, којима је у марту и априлу био забрањен, те ограничен рад у мају, исплатила 13.265.577,84 КМ.

Такође, Влада Републике Српске је кроз пројекат туристичких ваучера и субвенционисање смјештаја у угоститељским објектима за смјештај, посредно помогла опоравак сектору угоститељства. Од 15. јуна 2020. године, када је започет пројекат туристичких ваучера, до данас је грађанима Републике Српске издато више од 34.700 туристичких ваучера, те је кроз пројекат у овај сектор пласирано око 3,4 милиона КМ.

Састанку у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци присуствовали и су министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић и предсједник уније Удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.