Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао свечаном отварању Националног тениског центра Републике Српске у Бањалуци

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, присуствовао је свечаном отварању Националног тениског центра Републике Српске Тениског савеза Републике Српске у Бањалуци.

Премијер Вишковић истакао је да ће Национални тениски центар омогућити и Бањалуци и Републици Српској да у наредном периоду организује турнире и мастер серије.

"Бањалука се сада сврстава у ред центара који имају све услове за одржавање турнира на високом нивоу, на којима учествују тениски асови, а који ће пренијети своје знање и искуство нашим младим тенисерима", рекао је премијер Вишковић.

Предсједник Владе је изразио наду да ће овај центар бити објекат који ће служити на добробит младих у Српској и подстаћи их да се баве спортом.

"Ако неко данас или сутра на овим теренима постане тениска звијезда, он ће бити најбољи амбасадор Српске. Као предсједник Владе бићу поносан да сам учествовао у градњи овог центра, те дао допринос да новим покољењима оставимо овако значајан објекат", рекао је предсједник Владе Републике Српске.

Премијер Вишковић навео је да је ријеч о мултифункционалном објекту који ће служити за тренинге, али и концерте и друга културна дешавања.

Свечаном отварању присуствовали су и спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић, те Срђан Ђоковић, отац најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.