Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић уручио кључеве станова за 48 избјеглих и расељених лица

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић вечерас је у Требињу уручио кључеве станова за 48 избјеглих и расељених лица за које је изграђена нова стамбена зграда.

Предсједник Владе Радован Вишковић је рекао да му је жао што ово питање није раније ријешено јер су интерно расељени људи и њихове породице претрпјели значајне посљедице када су помјерени са својих огњишта.

"Треба сви да будемо поносни што Република Српска има снаге да рјешава оваква животна питања људи", рекао је предсједник Владе Републике Српске након уручења кључева, те је поручио да ће свих 48 породица, које су послије дуго времена добиле свој дом, у новим становима осјетити срећу, радост и напредак.

Предсједник Владе Радован Вишковић је рекао да се Влада Републике Српске кредитно задужила са око 20 милиона евра да би ријешила питања интерно расељених лица у Српској и додао да у тим пројектима учествују и локалне заједнице са око 10 милиона евра на рјешавању питања инфраструктуре и пројектне документације.

Овом приликом, предсједник Владе је истакао да у Републици Српској још има људи у колективним центрима, али очекује да ће то ускоро бити ријешено.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.