Sign In

Предсједник Владе Републике Српске учествовао на округлом столу посвећеном унапређењу привредних односа Војводине и Републике Српске

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, данас је у Новом Саду учествовао на  округлом столу, посвећеном унапређењу привредних односа Војводине и Републике Српске.

Предсједник Владе истакао је да је Влада Републике Српске отворена за нове инвестиције, те да је спремна да креира и посебне услове за привреднике који би отварали своје погоне у индустријским зонама у Подрињу, на потезу од Бијељине до Братунца.

 Иницијатива, коју је предсједник Србије Александар Вучић покренуо још прије избијања пандемије корона вируса, подразумијева да се на подручју у зонама уз Дрину, на потезу од Бијељине до Братунца, отворе пословне зоне са посебним погодностима, како би се обезбједио посао за људе са обе стране Дрине – нагласио је предсједник Владе Радован Вишковић, у обраћању бројним привредницима који су учестовали на овом скупу. Говорећи о економским односима са Србијом, предсједник Владе истакао је да Србија најважнији спољнотрговински партнер, али и највећи инвеститор у Републику Српску, са пласираним инвестицијама од око милијарде КМ. Предсједник Владе истакао је да и овогодишњи подаци указују на позитивне трендове у економској размјени Републике Српске и Србије.  

Током овог скупа, на којем је учествовао и предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић, истакнуто је да ће се плану за изградњу пословних зона у Подрињу укључити и Влада Војводине.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.