Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао устоличењу патријарха Порфирија

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Саборној цркви, у Београду, светој архијерејској литургији на којој је извршен свечани чин устоличења Његове светости господина Порфирија у најсветији трон архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског.


Предсједник Владе Радован Вишковић пожелио је новоизабраном патријарху српском Порфирију пуно здравља и среће и да у што већој мјери обједини и уједини српски народ, гдје год он живио.


Он је, након устоличења патријарха Порфирија, рекао је да му је част што на овом догађају представља институције Републике Српске.


"Нови патријарх потиче са простора Републике Српске и БиХ и то је за нас још једна чињеница која нас чини радоснима", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Додао је да новом патријарху жели да настави са својим радом као и до сада, те да испуни оно што су зацртали његови претходници Павле и Иринеј.


Предсједник Владе Радован Вишковић је навео да ће институције Републике Српске наставити да сарађују са Српском православном црквом, јер је то једна од полуга у очувању српског народа, гдје год он живио.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.