Sign In

Заједничка изјава министара у Влади Републике Српске у знак подршке предсједнику Владе Радовану Вишковићу

Објављено:

Ми, министри у Влади Републике Српске, без обзира ком народу припадамо, дајемо пуну, недвосмислену и безрезервну подршку предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, и најоштрије осуђујемо нападе на углед и част нашег предсједника,  који долазе из Федерације БиХ.

Радован Вишковић је вриједан, поштен и частан човјек, који са великим успјехом и видљивим резултатима, одговорно и предано обавља функцију предсједника Владе Републике Српске, са једним јединим циљем, а то је просперитет Републике Српске и бољи живот свих људи који живе у њој.

Предсједник Владе Радован Вишковић никад није цијенио људе по националности,  него по томе како обавља свој посао и по томе да ли је добар човјек. То знамо сви ми, његове колеге, сарадници, пријатељи и сви људи који га познају.

Сви напади на предсједника Владе Републике Српске који долазе из Федерације БиХ су обично спиновање и политикантско предизборно подметање, усмјерено на слабљење Републике Српске и њених институција и стицање јефтиних политичких поена за поједине странке у Сарајеву.

Ови потпуно неутемељени напади израз су огромних фрустрација јер је Република Српска политички стабилна, а Федерација већ двије године није у стању да пронађе минимум политичког јединства да формира владу и посвети се рјешавању кључних проблема, који су очигледни и који муче грађане тог дијела БиХ.

Ми, министри у Влади Републике Српске, сматрамо да би рјешавање ових проблема који оптерећују и укупне односе у БиХ, био бољи начин да се води предизборна кампања, него сијање мржње и клеветање људи који чине све да будућност народа на овим просторима буде свјетлија.

Ми, чланови Владе Републике Српске, стојимо иза Радована Вишковића, прије свега као доброг и часног човјека, а онда и као предсједника Владе Републике Српске и дајемо му пуну подршку да, користећи све законом прописане норме, заштити себе и своју породицу.


Потписана изјава министара доступна је овдје.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.