Sign In

Премијер Вишковић положио камен темељац за објекат интерната Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је у Залужанима код Бањалуке, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и министром унутрашњих послова Драганом Лукачем, положио камен темељац за објекат интерната Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Премијер Вишковић изјавио је након полагања камена темељца да је Влада Републике Српске препознала потребу улагања у Министарство унутрашњих послова, те да је од 2015. године до данас више од 100 милиона КМ уложено у ово министарство, почев од улагања у полицијске станице, наоружање, опрему и многе друге неопходне садржаје.

Он је нагласио да је Влада имала у виду чињеницу да Република Српска једину безбједносну снагу има у МУП-у.

"Министарство унутрашњих послова је гарант заштите свих наших грађана и ми смо то препознали и пратимо све што МУП има као идеју, како би наши полицијски службеници били оспобољени на стручан и квалитетан начин и како би били у рангу са свим припадницима министарстава унутрашњих послова не само у окружењу него широм свијета", рекао је премијер Вишковић.

Он је додао да ће један овакав комплекс, какав се уређује у Залужанима, бити јединствен центар за оспособљавање јединица МУП-а.

"Многи неће имати прилику да се похвале да не једном мјесту имају овакве садржаје, почев од смјештаја, стрелишта, полигона и свега што је потребно за најбољу обуку и самим тим заштиту интереса Републике Српске и њених грађана", поручио је премијер Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је у Залужанима свечано отворио нову искључну саобраћајницу са магистралног пута.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.