Sign In

Предсједник Владе Републике Српске разговарао с градоначелником Зворника Зораном Стевановићем

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас, у Зворнику, са градоначелником града Зворника Зораном Стевановићем.

Након састанка, предсједник Владе рекао је да је Влада Републике Српске уложила милионска средства за пројекте у Зворнику, те да ће и у будућности пратити потребе тог града.

Предсједник Владе Радован Вишковић истакао је да се реализација свих пројеката који су били дефинисани плановима Града и републичких институција, одвијају у складу са планираном динамиком, међу којима је као највећу инвестицију посебно истакао изградњу градске болнице у Зворнику, која је уједно и регионална болница.

Према његовим ријечима, ријеч је о милионским инвестицијама на подручју града Зворника у којима су средства трошена транспарентно и домаћински.

Предсједник Владе Радован Вишковић подсјетио је да је у мјесту Каракај ријешен проблем бујичних вода и изразио увјерење да ће уређењем ријеке Хоче, идуће године, Зворник бити заштићен од овог проблема.

"Разговарали смо и пројектима који се планирају за 2021. годину, и сигурно ће бити још пројеката које ће овај град радити у наредне четири године", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и изразио увјерење да ће Стевановић и у наредном мандату бити на челу Зворника, те да ће бити настављена досадашња добра сарадња.

Предсједник Владе истакао је да је са градоначелником Стевановићем разговарао и о актуелној епидемиолошкој ситуацији у Зворнику.

"Када смо сабрали број заражених данас, у односу на јуче, видјели смо да има скоро 50 новозаражених на овом подручју", рекао је предсједник Владе, прецизирајући да је ријеч о зараженима са подручја Зворника, Братунца, Власенице и Милића који гравитирају зворничкој болници.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић је потврдио да епидемиолошка ситуација о којој се разговарало на састанку није наклоњена здравственом систему града и регије и да ће, уколико се настави тренд раста броја заражених вирусом корона, градска болница бити претворена у ковид болницу, гдје неће бити могуће пружање других елементарних услуга.

"Видјећемо да ли ће доћи до пооштравања мјера, али сигурно ће доћи до пооштравања контроле мјера које су тренутно на снази, иако смо свједоци да је тренутна контрола примјене мјера на значајно озбиљнијем нивоу у односу на период прије десетак дана", истакао је Стевановић.

"Разговарали смо о пројектима који се тренутно раде у граду, а то је изградња градске болнице и изградња насипа, пројекат који се приводи крају на ријеци Сапни, пројекту уређења корита ријеке Хоче, које ће почети на прољеће у првој фази, реконструкцији Дома здравља из средстава Владе Србије и тај посао је при крају, па непосредно након новогодишњих празника очекујемо да и тај пројекат буде готов", нагласио је Стевановић.

"Имамо подршку Владе Републике Српске као и у свим претходним годинама. Очекујемо сјајну сарадњу и у наредном периоду", рекао је Стевановић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.