Sign In

Одржан други састанак Координационог одбора Републике Српске за праћење спровођења Гендер акционог плана БиХ за период 2018-2022. година

Објављено:

Други састанак Координационог одбора Републике Српске за праћење спровођења Гендер акционог плана Босне и Херцеговине за период 2018-2022. година одржан је 09.03.2021. године у Бањој Луци.

На састанку се разговарало о изазовима у раду институција током пандемије изазване вирусом COVID 19, као и о предузетим мјерама и активностима за сузбијање посљедица пандемије. Такође, разматране су и будуће активности овог интерресорног тијела које ће допринијети наставку рада на унапређењу равноправности полова у ванредним условима, као и о међусобној координацији приликом реализације ових активности.

Састанак је организован поводом обиљежавања 8. марта - Међународног дана жена јер на овај дан се подсјећамо на жене које су се бориле за право гласа, право на рад и боље радне услове, право на живот, правду, мир и достојанство за све. Међутим, на овај дан се подсјећа и на тежак положај жена у друштву које су и даље дискриминисане по основу пола у јавном и приватном животу. Велики број њих су жртве насиља по основу пола и насиља у породици, а некима су угрожена или у недовољној мјери омогућена основна економска, социјална, политичка и културна права. Зато је јако важно да сви актери нашег друштва дјелују заједно како би се положај жена у Републици Српској сваким даном унапређивао.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.