Sign In

Учешће директорице Лукач на 29. ОЕБС економском и еколошком форуму

Објављено:


Директорица Гендер центра - Центра за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске, мр Мирјана Лукач је у периоду 09-10.09.2021. године учествовала на свјетском економском и еколошком форуму под називом „Промовисање свеобухватне сигурности, стабилности и одрживог развоја у подручју ОЕБС-а кроз економско оснаживање жена". На форуму су учествовали високи званичници из држава учесница, одговорни за обликовање међународне економске и еколошке политике на подручју ОЕБС-а, представници Парламентарне скупштине ОЕБС-а и партнера за сарадњу, као и теренских операција Мисије ОЕБС-а. Такође, поред наведених учесника, присутни су били и представници међународних организација, стручни научници и представници приватног сектора, невладине организације са релевантним искуством у области о којој се расправљало.

Директорица Лукач је представила сва достигнућа, као и резултате из области економског оснаживања жена у Републици Српској које је у протеклом периоду остварио Гендер центар у сарадњи са партнерским институцијама, министарствима и невладиним организацијама из Републике Српске. Такође, састала се са представницима и других држава, те размијенила искуства и добре праксе у увођењу принципа родне равноправности у област економског оснаживања жена.

Рад и резултати Гендер Центра су препознати од Мисије ОЕБС-а кроз дуги низ година међусобне сарадње, те је и позив стигао од господина Синише Бенцуна, Амбасадора/Перманентног представника Мисије БиХ при ОЕБС-у, УН-у и другим међународним организацијама, чиме је унапријеђена и проширена сарадња наше институције и са другим организацијама широм свијета.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.