Sign In

Додијељена су новчана средства за реализацију одабраних пословних идеја

Објављено:

У склопу пројекта „Креативним размишљањем до предузетништва жена у Републици Српској" којег реализује Гендер центар Републике Српске у сарадњи и уз подршку и-дијаспоре, те спонзора пројекта EFSE, МIBOSPO и МIKROFIN, додијељена су новчана средства за реализацију одабраних пословних идеја. У наставку преносимо утиске награђених будућих предузетница о самом пројекту и обуци „Design Thinking" која је половином године организована у Бањој Луци уз подршку међународних тренерица Милијане Мршић и Ангеле Хас.

Јелена Вујковић – „Про-причалица"

Овакав вид обуке је нешто што нисам до сада у животу имала прилику да похађам. Сам концепт и садржај је унаприједио моје размишљање о мојој пословној идеји. Оно што је мени било веома значајно је што сам изашла из своје зоне комфора, јавно се огласила, разоткрила и била то што јесам и дозволила другима да то виде. Посебна вриједност, које нисам била свјесна док се нисам појавила у том окружењу, је била та што су око мене биле жене, успјешне и снажне, гласне, мотивисане и инспиративне, спремне да подијеле своја искуства, знање и идеје. Овако нешто треба доживјети те су овакви пројекти и едукације пожељни и потребни, посебно незапосленим женама, које чак иако немају осмишљену бизнис идеју, на једном оваквом пројекту ће је сигурно изродити. А оне које већ имају идеју, могу је само унаприједити, надоградити и спровести у дјело уз подршку. За мене ова награда значи пуно више од саме награде. Значи да нисам сама, да постоје институције и људи, који вјерују у нас и који су спремни да уложе своје знање и новац у наше идеје и буду нам безрезервна подршка.

Лана Милошевић – „Lana New Agency"

Пројекат ми је помогао да своју пословну идеју тестирам и провучем кроз филтере које Design Thinking подразумијева. Такође ми је помогао да схватим значај умрежавања, те да је жени лакше кад има подршку и кад није сама на путу предузетништва.

Награда коју сам освојила ми представља вјетар у леђа, у смислу потврде да моја идеја вриједи и да имам довољно квалитета за успјех. 

Овај пројекат би требао да се одржава сваке године и хвала свим који су га иницирали и омогућили. Надам се да ћу једном у будућности и сама бити у прилиц да подржим овакве и сличне иницијативе за жене.

Зорана Глишић – „Здраво заза"

Овај пројекат и едукација је била потпуно другачија од осталих које сам раније слушала у вези са предузетништвом и чини ми се да је за мене дошла у прави час. Упознала сам много нових лица, чула занимљивих животних и пословних прича, стекла нове сараднике и потенцијалне партнере, добила нове менторе. Учешће у оваквим пројектима увијек радо препоручујем свакоме ко има жељу да учи, развија своје пословне идеје и упознаје се са свијетом предузетништва. Освојена награда има вишеструку вриједност – показује ми да јасно комуницирам вриједности, циљеве и планове свог бизниса, да су они препознати и реални другима, а ту је и она материјална значајка која је итекако од користи на почетку било чијег пословања.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.