Sign In

Подршка раду сигурних кућа у Републици Српској

Објављено:

Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Републике Српске је у оквиру ФИГАП II програма подржао активности ванинституционалних партнера из области родно заснованог насиље и насиља у породици. Подршка је реализована путем Јавног позива за подношење пријава пројеката за додјелу средстава организацијама цивилног друштва које воде сигурне куће у Републици Српској.  

Одабрани пројектни приједлог Удружења грађана „Будућност" Модрича предвиђа да ће у циљу јачања капацитета сигурних кућа и корисница специјализованих сервиса подршке у ублажавању посљедица проузрокованих пандемијом вирус COVID 19 бити организован састанак тимова сигурних кућа ради размјене искустава и изазова током пандемије и дефинисања корака за израду плана заштите корисница и особља у случају ванредног стања. У оквиру сигурне куће коју води Фондација „Лара" из Бијељине организоваће се супервизија за особље сигурне куће, као и психолошка подршка жртвама насиља, док ће у оквиру сигурних кућа које воде Фондације „Удружене жене" Бања Лука и Удружења грађана „Будућност" Модрича бити организоване групе подршке за кориснице специјализованих сервиса.

Подршка ванинституционалним партнерима је обезбијеђена  из средстава ФИГАП II програма.

Програм за имплементацију Гендер акционог плана БиХ (ФИГАП II програм 2018-2020), резултат је сарадње Агенције за равноправност сполова БиХ - Министарства за људска права и избјеглице БИХ, Гендер Центра Федерације БиХ и Гендер центра Републике Српске, а његов је циљ да осигура одрживу проведбу Гендер акционог плана Босне и Херцеговине. Програм подржава Kраљевина Шведске, коју представља Амбасада Kраљевине Шведске у Босни и Херцеговини, путем развојне агенције СИДА.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.