Sign In

Потписан Споразум о подршци провођењу програма мјера ради постизања равноправности полова у области предузетништва

Објављено:

Директорица Гендер центра - Центра за једнакост и равноправност полова Републике Српске, мр Мирјана Лукач и Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, 18.12.2020. године у Бања Луци, потписали Споразум о подршци провођењу програма мјера ради постизања равноправности полова у области предузетништва. Споразумом је дефинисана реализација Програма „Јачање конкурентности привредних субјеката које воде предузетнице у Републици Српској" који је израдило министарство. Споразум се спроводи у оквиру ФИГАП 2 програма који финансира Краљевина Шведска путем своје развојне агенције SIDA.

У оквиру овог програма женама предузетницама биће омогућене опште и напредне едукације везане за пословање, те организација конференција за предузетнице које имају за циљ размјену искустава за унапређење пословања и превазилажење кризних ситуација и посљедица изазваних епидемијом COVID 19.

Министар Петричевић и директорица Лукач су овом приликом нагласили значај провођења оваквих програма који омогућују унапређење знања власница бизниса и њихову промоцију, повезивање и умрежавање. Министар Петричевић је у име Министарства привреде и предузетништва изразио захвалност Влади Краљевине Шведске и Гендер центру Републике Српске за подршку.

Подршка институционалном партнеру је обезбијеђена из средстава ФИГАП II програма.

Програм за имплементацију Гендер акционог плана БиХ (ФИГАП II програм 2018-2020), резултат је сарадње Агенције за равноправност полова БиХ - Министарства за људска права и избјеглице БИХ, Гендер Центра Федерације БиХ и Гендер центра Републике Српске, а његов је циљ да осигура одрживу проведбу Гендер акционог плана Босне и Херцеговине. Програм подржава Kраљевина Шведске, коју представља Амбасада Kраљевине Шведске у Босни и Херцеговини, путем развојне агенције СИДА.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.