Sign In

Позив за дјевојчице и дјевојке за достављање видео прича у сврху обиљежавања „Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls Day in ICT! 2021“ - „Под лупом стереотипа – погледај и прогледај!“

Објављено:

Поводом десетогодишњег обиљежавања „Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls Day in ICT!", који се у Републици Српској обиљежава од 2011. године, Гендер центар Републике Српске позива:

  • све заинтересоване ученице основних школа, средњих школа и студенткиње Републике Српске, старости од  13 до 20 година да доставе своје видео приче на тему „Под лупом стеретотипа - погледај и прогледај!" (шта за Вас представља ИКТ, интересовања, инспирација, могућности и препреке у области науке, технологије, иновација, ИКТ-а из Вашег угла, положај дјевојака и жена у науци, технологији, иновацијама и ИКТ-у). Видео приче су у функцији обиљежавања „Међународног дана дјевојчица у ИКТ-у (GIRLS Day in ICT!)", те доприноса видљивости  и повећању учешћа жена и дјевојака у овој области.

Аматерске видео приче треба да:
  • трају између 30-60 секунди;
  • буду снимљене мобилним телефоном, фотоапаратом или неким другим уређајем који има могућност видео записа;
  • буду достављене до 27.04.2021. године на сљедећу адресу: protokol@gc.vladars.net, или у inbox на Facebook страницу Гендер центра Републике Српске или нарезане на ЦД/ДВД и достављење на адресу: Гендер центар Владе РС, Вука Караџића 4, 78 000 Бања Лука (по пријему е-маила, поруке у inbox или ЦД-а са видео причом добићете потврду о пријему);
  • уз видео причу доставити кратку биографију која садржава сљедеће податке: име, презиме, године старости, мјесто пребивалишта, статус - школа, факултет, број телефона, е-маил адреса.
  • Напомена: Видео приче не смију садржавати увредљиве садржаје, ријечи и ставове. Самим слањем видео записа дајете своју сагласност за пласирање, промоцију, приказивање и дистрибуцију:
  • Запримљени видео записи ће бити објављени на Facebook страници Гендер центра РС
  • Представнице Гендер центра РС и представнице компаније Ланако ће дана 28.04.2021.године прегледати достављене материјале и обавијестити 3 дјевојчице које према оцјени комисије буду изабране за најбоље
  • У просторијама Ланако компаније у Бања Луци у четвртак, 29.04.2021.године биће уручене награде: 3 наградна пакета, у којима су паметне наруквице, термос боце и усб стикови. Уколико неко не буде мога бити присутан додјели награде иста ће му бити достављена накнадно или поштом уколико није из Бања Луке.

О „Међународном дану дјевојчица у ИКТ-у":  Успостављен је на нивоу Уједињених нација и обиљежава се сваке године последњег четвртка у априлу мјесецу (ове године тај дан је 22. април). На овај дан широм свијета се организују разне промотивне акције, догађаји, дани отворених врата за школску дјецу и омладину у институцијама, установама, компанијама и факултетима у области ИКТ-а. Циљ обиљежавања је промовисање родне равноправности у области ИКТ-а, оснаживање жена и дјевојака путем ИКТ-а, повећање интереса, приступа и њиховог учешћа за професије у области ИКТ-а, како би се демистификовала занимања из области ИКТ- као "типично мушка".

Партнер:

  • Lanaco - Информационе технологије Бања Лука

За сва питања и додатне информације, молимо Вас да нас контактирате. Контакт особе: Јелена Граховац, телефон: 051/247-589, e mail j.grahovac@gc.vladars.net и Ана Ђурић, телефон: 051/247-494, e-mail: a.djuric@gc.vladars.net.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.