Sign In

Проведене обуке за чланове и чланице комисија/одбора за равноправност полова

Објављено:


У периоду  21-22.07.2021. године у Источном Сарајеву, те 26-27.07.2021. године у Бања Луци, одржан је први сет дводневних обука за чланове за чланице комисија/одбора за равноправност полова из 10 општина/градова Републике Српске у циљу доношења локаних гендер акционих планова за период 2021-2024. година. На обукама је учествовало преко 20 чланова/ица из комисија/одбора за равноправност полова из Дервенте, Калиновика, Лакташа, Невесиња, Новог Града, Приједора, Прњавора, Шамца, Теслића и Власенице.

Циљ обуке је јачање капацитета чланова/ица локалних комисија/одбора за равноправност полова и подизање свијести о значају доношења јавних политика у сврху унапређења равноправности полова у локалним заједницама Републике Српске.

Представница Гендер центра Републике Српске су са члановима/ицама локалних комисија/одбора за равноправност полова на дводневној обуци представили примјену међународног и домаћег правног оквира,  методологију израде локалних политика, те све полазнике/це обуке упознали са методом и начином прикупљања података те дефинисањем мјера и активности како би им се олакашао сам процес израде овог документа. Гендер центар Републике Српске у складу са својим мандатом пружа стручну и савјетодавну подршку провођењу овог пројекта.

Ова активност се проводи у оквиру пројекта "„Развој програма обуке за чланове општинских/градских комисија за равноправност полова у Босни и Херцеговини" који је подржан од стране Делегације Европске унија у БиХ а који спроводе Удружење грађана "Нешто Више" и "Амица Едуца" у сарадњи са Гендер центром - Центром за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске и Гендер центром Владе ФБиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.