Sign In

Усвојена одлука о ограничењу цијена пелета

Објављено:

​Влада Републике Српске усвојила је на данашњој, 193. сједници, Одлуку о привременој мјери за ограничење висине цијене пелета, којом се прописује највиша малопродајна цијена пелета од дрвета на 480 КМ + ПДВ по тони у свим паковањима, у трговини на мало на територији Републике Српске.

Ова одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Српске“, а престаје да важи 31. марта 2023. године.

На данашњој сједници, Влада је донијела и Одлуку о одобравању средстава у износу од 30.000 КМ Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци за израду студије под називом „Истраживање климатских ризика и хазарда у Републици Српској на бази климатских промјена“. Средства ће обезбиједити Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Климатске промјене имају све већи утицај на бројне секторе у Републици Српској, а највише су угрожени пољопривреда и водопривреда. Из тог разлога, а с обзиром на то да ПМФ има дугогодишње искуство у спровођењу пројеката у области климатских промјена и животне средине, потребно је да се изврши научно истраживање и уради студија о процјени климатских хазарда и ризика у Републици Српској на бази климатских модела.

У склопу ових активности, неопходно је израдити око 400 климатских мапа, те извршити стратешку процјену утицаја на бази њихове анализе. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.