Sign In

Одржана 191. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

​Влада Републике Српске донијела је данас, на 191. сједници, у Бањалуци, Одлуку о изради Стратегије савјетодавних активности у пољопривреди Републике Српске за период 2023-2029. године.

Стратегијa савјетодавних активности у пољопривреди Републике Српске за период 2023-2029. године је интегрисани, мултисекторски стратешки документ који дефинише јавне политике, усмјерава развој савјетодавних активности у пољопривреди, те зацртаним стратешким циљевима и приоритетима представља путоказ за развој пољопривреде и свеукупни друштвени развој.

Стратегија ће садржавати приоритете и развојне правце дефинисане у релевантним стратешким документима Републике Српске, као и документима релевантним за процес европских интеграција и другим међународно преузетим обавезама Републике Српске.

Значај Стратегије огледа се у стварању амбијента за добро организовану, ефикасну и ефективну јавну пољопривредну савјетодавну службу која ће бити доступна свим становницима руралних подручја и тако организована и спремна за имплементацију захтјевних стандарда у пољопривредној производњи, које ће са приближавањем уласка у ЕУ тражити пољопривредна политика као и на увођење нових и захтјевнијих технологија у праксу.


На данашњој сједници, Влада је донијела Рјешење којим је утврдила количине дизел горива које у процесу производње користе привредна друштва из Републике Српске, а ради ослобађања истих од плаћања путарине за 2023. годину.

Влада је задужила Министарство енергетике и рударства да ово рјешење достави Управном одбору Управе за индиректно опорезивање БиХ, у сврху ослобађања привредних друштва  из Републике Српске од плаћања путарине, на количине дизел горива, а у складу са  Законом о акцизама у Босни и Херцеговини.

Управа за индиректно опорезивање, на приједлог Владе Републике Српске, одобрава тражене количине најкасније до 31.10. текуће године за наредну годину.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.