Sign In

Одржана 96. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 96. сједницу, телефонским путем, на којој се упознао са Информацијом о расподјели 25.000 доза, компоненте II Sputnik V вакцине против COVID-19, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу вакцина здравственим установама широм Републике Српске.

Републички штаб за ванредне ситуације данас се упознао и са Информацијом о расподјели донације лијека Dexamethasone-а од стране UNICEF-а јавним здравственим установама – УКЦ РС и болницама у Републици Српској. Републички штаб прихватио је донацију лијека Dexamethasone-а (таблете/ампуле) који се користи  у лијечењу пацијената обољелих од инфекције изазване вирусом корона („SARS-CoV-2“), а коју донира UNICEF.

На данашњој сједници Републичког штаба за ванредне ситуације, прихваћена је и Информација о донацији брзих тестова за доказивање SARS-CoV-2 јавним болничким установама. Штаб је одобрио донацију 18.400 брзих антигенских тестова за превенцију, сузбијање и отклањање пандемије вируса „SARS-CoV-2“ и болести COVID-19, које је набавио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.