Sign In

Одржана 87. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, од 7. јуна ове године, дозвољено је јавно окупљање до 120 особа, а на приватним забавама до 70 особа, одлучено је на данашњој, 87. сједници Републичког штаба за ванредне ситуације.

Члан Штаба и директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, пренио је да је, одлуком Штаба, дозвољено одржавање свадбених весеља, у складу са мјерама које ће бити прописана од стране Института.

- Морамо напоменути да ће сама епидемиолошка ситуација диктирати одржавање оваквих догађаја – казао је Зељковић и додао да и даље остаје обавеза ношења заштитних маски у затвореном простору и одржавање физичке дистанце.

Он је изнио податак да је од почетка процеса имунизације до данас, у Републици Српској прву дозу вакцине примило  102.212 грађана, док је у потпуности вакцинисано (обје дозе) 32.396 грађана.

- Циљеви у вакцинацији за јуни и јули су вишеструко већи – истакао је Зељковић и напоменуо да се и даље вакцинишу старији од 65 година и хронични болесници.

Зељковић је напоменуо да је у протеклој седмици у Бањалуци вакцинисано више од 4.500 особа, те су поједини домови здравља већ окончали вакцинацију старијих од 65 година.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.