Sign In

Републички штаб за ванредне ситуације одлучио да од понедјељка поново почне настава у просторијама средњих школа и високообразовних установа

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 81. сједницу на којој је одлучио да се од 19.04.2021. године настави одвијање наставе у просторијама средњих школа и високообразовних установа.

Републички штаб задужио је све васпитно - образовне установе и градске/општинске штабове за ванредне ситуације јединица локалних самоуправа у Републици Српској, да у складу са епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској, редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе, те да уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у школама и преласку на одвијање наставе на даљину, наглашавајући да приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења.

Републички штаб прихватио je Информацију o потреби обезбјеђивања додатних количина вакцина за спровођење процеса вакцинације против COVID-19 у Републици Српској.

Финансијска средства за набавку 160.000 доза за вакцинацију 80.000 лица у износу од 7.257.600,00 КМ без ПДВ-а обезбједиће се из средстава Компензационог фонда Републике Српске.

Дата су овлаштења ЈЗУ Институту за јавно здравство Републике Српске да спроведе преговарачки поступак, на основу пристигле информативне понуде, а у циљу набавке вакцина.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.