Sign In

Одржана 94. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

​Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањалуци, 94. сједницу којом је предсједавао предсједник Владе Радован Вишковић.

Влада Републике Српске је на данашњој сједници донијела Уредбу о покретању поступка реализације пројеката јавно‐приватног партнерства у Републици Српској, којом се уређује покретање поступка реализације пројеката јавно‐приватног партнерства, припрема приједлога пројекта јавно‐приватног партнерства, документације која се доставља уз приједлог овог пројекта, критеријуми за оцјену оправданости пројекта и критеријуми за оцјену примјене модела јавно‐приватног партнерства.

Такође, Влада је донијела и Уредбу о поступку избора приватног партнера којом се уређује поступак избора приватног партнера у поступку реализације јавно‐приватног партнерства у Републици Српској.

На 94. сједници Владе донесена је и Уредба о поступку уговорања пројеката јавно‐приватног партнерства у Републици Српској, којом се уређује поступак уговорања по пројектима јавно‐приватног партнерства и она обухвата начин закључења, садржај, измјене и допуне, престанак, те праћење реализације уговора.

Влада Републике Српске донијела је Уредбa о намјени, критеријумима и условима за додјелу државне помоћи у Републици Српској. Овом уредбом утврђује се сврха државне помоћи, прихватљиви трошкови и сектори, максимално дозвољени износ државне помоћи и остала правила за додјелу државне помоћи коју додјељује давалац државне помоћи из Републике Српске, непосредно или преко овлашћених правних лица.

Влада Републике Српске је прихватила Информацију о почетку примјене апликације за Регистар подстицаја Републике Српске.

Административни портал Регистра подстицаја за регистроване институције доступан је на сљедећој адреси http://regpodsticaja.vladars.net/.

Влада Републике Српске је на приједлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде усвојила Информацију о условима за заснивање новог производног циклуса и плану јесење сјетве у 2020. години.

Ова информација даје процјену очекиваног плана јесење сјетве, услова за одвијање јесење сјетве, основне информације о осталим јесењим радовима у пољопривреди као и мјере које предузима Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде за подршку пољопривредним произвођачима у заснивању новог производног циклуса.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.