Sign In

Одржана 23. телефонска сједница УО Компензационог фонда

Објављено:

​Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је данас исплату три милиона КМ Универзитетско клиничком центру Бања Лука за набавку новог PET/CT скенера.

На данашњој сједници Управног одбора, прихваћена је информација Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске у којој се наводи да се нови скенер набавља с циљем обезбјеђивања квалитетније и доступније здравствене заштите за пацијенте, с обзиром да се ради о здравственој услузи која се пружа за све становнике Републике Српске.

PET/CT једна је од најефикаснијих неинвазивних дијагностичких метода данас. Примјењује се у дијагностици малигних обољења, процјени проширености болести, планирању радиотерапије, процјени ефикасности лијечења, и у случајевима када треба утврдити да ли је маса доброћудна или малигна. Будући да овај апарат омогућава снимање и истовремени преглед цијелог тијела, могуће је процијенити и проширеност болести на друге органе. PET/CT се такође користи и за идентификовање неуролошких и кардиоваскуларних обољења.  
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.