Sign In

Републички штаб за ванредне ситуације донио закључак о уплати средстава за санацију посљедица изазваних вирусом корона на рачун Фонда солидарности

Објављено:

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о исплати једнократне новчане помоћи од по 1.000 КМ за 44 студента из Републике Српске који су се у вријеме проглашења пандемије вируса корона затекли у иностранству.

"У питању су студенти који бораве у иностранству на основу међународних програма размјене. Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске задужено је да исплати ову једнократну новчану помоћ", рекао је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић.

Министар је истакао да је ово мјера која ће бити добра за студенте како би пребродили предстојећи период.

"Надам се да ће ова мјера бити адекватна до окончања ове кризне ситуације. Уколико ситуација буде настављена можемо донијети неке друге мјере", додао је министар Рајчевић.

Републички штаб за ванредне ситуације поништио је данас 1. 000 дозвола за кретање за вријеме полицијског часа радника "Жељезница Репбулике Српске" због неодговорног понашања Управе овог предузећа.

Важеће дозволе за раднике "Жељезница Републике Српске" издаће Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Полицијска управа Добој.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је одлуку да се новчана средста за санацију посљедица изазваних вирусом корона могу уплатити на рачун посебних намјена Фонда солидарности који има рачуне у шест банака.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.