Sign In

Одржана 15. сједница УО Компензационог фонда

Објављено:

Управни одбор Компензациног фонда утврдио је данас, на 15. сједници, у Бањалуци, Приједлог Уредбе о поступку додјеле средстава привредним субјектима у области превоза лица у друмском саобраћају за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона и упутио Влади Републике Српске на разматрање и усвајање.

Овом уредбом уређују се услови, исправе за доказивање испуњености услова, као и друга питања од значаја за поступак додјеле средстава привредним субјектима који обављају дјелатност јавног превоза лица у друмском саобраћају и пружања услуга аутобуских станица за период јануар - април 2021. године.
Циљ доношења ове уредбе је пружање финансијске подршке за одржавање ликвидности привредних субјеката који имају финансијски губитак због посљедица пандемије вируса корона.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске усвојио је Информацију о обезбјеђивању финансијских средстава за набавку лијека Аctemra (Тоцилизумаб), концентрат за раствор за инфузију за лијечење обољелих од СOVID-19 у Републици Српској. Одобрава се исплата новчаних средстава у износу од 195.000,00 КМ (урачунат ПДВ-е) за набавку лијека Аctemra (Тоцилизумаб) концентрат за раствор за инфузију за потребе ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске и болница у Републици Српској. 
Задужује се ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске да проведе поступак јавне набавке и увоза лијека Аctemra (Тоцилизумаб) бочица у складу са позитивним законским прописима (за потребе УКЦ РС 100 бочица лијека Actemra (Тоцилизумаб) у дози од 200 mg и 100 бочица лијека Actemra (Тоцилизумаб) у дози од 400 mg, а за све остале болнице према потребама болница 100 бочица лијека Actemra (Тоцилизумаб) у дози од 200 mg и 100 бочица лијека Actemra (Тоцилизумаб) у дози од 400 mg).
За реализацију овог Закључка задужује се ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске и Компензациони фонд Републике Српске.

На данашњој сједници, УО Компензациног фонда прихватио је Информацију о запошљавању доктора медицине на одређено вријеме у јавним здравственим установама у Републици Српској у току пандемије изазване вирусом Sars-Cov-2.
Компензациони Фонд је сагласан да се уплате средства за бруто плате из Компензационог фонда за мјесец март и април 2021. године у износу од 140.984,84 КМ јавним здравственим установама у Републици Српској.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске се упознао са Информацијом о  пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера у периоду од 01.03. до 31.03.2021. године из средстава Компензационог фонда Републике Српске, те је закључио да је Министарство трговине и туризма доставило Списак пословних субјеката који испуњавају услове за рефундацију средстава о основу искориштених туристичких ваучера у периоду 01.03. до 31.03.2021. године у складу са Уредбом о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима.
Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 154.840,50 KM у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона (SARS-CoV-2) по основу искориштених туристичких ваучера у периоду 01.03. до 31.03.2021. године за 38 пословних субјеката.
Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети ресорно министарство.
Такође, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске се упознао са допуном Информације о  пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера до мјесеца марта 2021. године, из средстава Компензационог фонда Републике Српске, те је закључио да је Министарство трговине и туризма доставило Списак пословних субјеката који испуњавају услове за рефундацију средстава о основу искориштених туристичких ваучера у складу са Уредбом о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима.
Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 260.522,44 KM у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона (SARS-CoV-2) по основу искориштених туристичких ваучера.
Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети ресорно министарство.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.