Sign In

Одржана 95. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањалуци, 95. сједницу којом је предсједавао предсједник Владе Радован Вишковић.

Влада Републике Српске је на данашњој сједници донијела Одлуку о усвајању Стратегије развоја статистике Републике Српске 2030.
Ова Стратегија је документ чија је сврха да дефинише дугорочне циљеве, али и општа начела, одреднице и критеријуме за дјеловање и развој статистичког система у Републици Српској. Стратегија уједно представља основу за одређивање будућих статистичких истраживања и статистичких показатеља усклађених са захтјевима и потребама крајњих корисника.
Основна улога Стратегије је да стратешки циљеви постављени у том документу осигуравају оквир и основу за развој статистике. Стратегију ће непосредно спроводити Републички завод  за статистику и надлежне институције у Републици Српској. Сврха званичне статистике је да корисницима пружа објективне, поуздане и правовремене статистичке податке, које ће користити надлежни органи и појединци у доношењу одлука, како на нивоу Републике Српске, тако и на другим корисничким нивоима.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о процесу израде Акциног плана за реализацију 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у Европској унији.

Такође, Влада је на данашњој сједници донијела Одлуку о давању сагласности на Цјеновник о висини накнада за услуге електронске цертификације Цертификационог тијела Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.