Sign In

Одржана 9. сједница Управног одбора Компензационог фонда Републике Српске

Објављено:

​Управни одбор Компензационог Фонда Републике Српске одржао је данас 9. сједницу, у Бањалуци, којом је предсједавао предсједник Управног одбора Радован Вишковић.

На данашњој сједници, Управни одбор Компензационог Фонда Републике Српске одобрио је Републичкој управи цивилне заштите Републике Српске новчана средства у износу од 150.000 KM за набавку контејнера.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске усвојио је Информацију о пословним субјектима који у складу са Уредбом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести Covid-19 изазване вирусом Sars-CoV-2, остварују право на финансијску подршку за мај мјесец 2020. године из средстава Компензационог фонда Републике Српске, а за које је Пореска управа у периоду 29.09. до 21.10.2020. године донијела рјешења да се одобрава исплата.
Одобрена је исплата средстава по основу испостављених рјешења Пореске управе у износу од 797.671,20 КМ у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона (SARS-CoV-2) за 314 пословних субјеката и предузетника, односно за број запослених 1.556.
Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које је за сваког пословног субјекта и предузетника донијело Министарство финансија, Пореска управа.

Такође, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске усвојио је Информацију о привредним субјектима који у складу са Уредбом о поступку додјеле средстава привредним субјектима у области међународног превоза лица у друмском саобраћају и пружању аеродромских услуга за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона остварују право на финансијску подршку из средстава Компензационог фонда Републике Српске. Одобрена је  исплата средстава у укупном износу од 499.881,29 КМ за помоћ 33 привредна субјекта, а исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети Министарство саобраћаја и веза.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.