Sign In

Одржана прва сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације, којим је предсједавао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, одржао је данас у Бањалуци прву сједницу.

 
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је на конференцији за новинаре да у Републици Српској нема нових случајева заражених вирусом корона, а да, према очекивањима, расте број лица која су под надзором.

„Ово је било очекивано, с обзиром да смо подузели низ мјера да организујемо адекватан надзор, с једне стране путем наших инспектора који на граничним прелазима уручују рјешења за надзор, а, с друге стране, због наших позива да се грађани сами пријављују“, рекао је министар Шеранић. 

Он је саопштио да се на територији Бањалуке у надзору налазе 843 лица, у Прњавору 373, у Бијељини 370, у Добоју 347, Лакташима 241, Дервенти 225, Теслићу 153, Модричи и Челинацу по 122 лица и у Градишци 108 лица. 

Према ријечима министра Шеранића, и у осталим локалним заједницама одређени број лица је у надзору, а тренутно је у Републици Српској под надзором укупно 4.864 лица. 

„Сва лица која су заражена имају благе симптоме и нема погоршања њиховог здравственог стања, нагласио је министар Шеранић и истакао да је из надзора до сада изашло 216 лица.

Он је навео да је на данашњој, првој сједници Републичког штаба за ванредне ситуације, усвојен акт који се односи на регулисање статуса претходних наредби министарстава и других институција, те да су именовани стручно-оперативни тимови Републичког штаба за ванредне ситуације и министарстава.

„Желимо да донесемо јединствене мјере за цијелу Републику Српску како би се све локалне управе понашале у истом духу", истакао је министар Шеранић.

Он је додао да ће све јединице локалне самоуправе бити обавезане да ускладе своје акте с мјерама Републичког штаба и да сходно епидемиолошкој ситуацији на њиховој територији могу да донесу и рестриктивније, али не и блаже мјере.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.