Sign In

Саопштење за јавност

Објављено:

​Влада Републике Српске оштро демантује наводе изнесене на данашњој конференцији за новинаре Конференције локалне самоуправе СДС-а, према којима је више средстава помоћи за санирање посљедица вируса корона додијељено локалним заједницама у Републици Српској чији су начелници или градоначелници из владајућих странака.

Подсјећамо да је Управни одбор Фонда солидарности за обнову Републике Српске на 2. сједници, одржаној 22. јуна 2020. године, дао сагласност за расподјелу више од 30 милиона КМ помоћи локалним заједницама у Републици Српској за санирање штете проузроковане појавом новог вируса корона, те да су ова средства распоређена према тачно утврђеним критеријумима.

Критеријуми за расподјелу средстава засновани су на процијењеном износу штете коју су привредни субјекти претпјели у свакој локалној заједници и степену развијености локалне заједнице.

Наглашавамо да се приликом расподјеле помоћи посебно водило рачуна да се неразвијеним и изразито неразвијеним локалним заједницама помогне са више средстава.

Расподјела средстава помоћи није вршена на основу тога из којих су партија начелници и градоначелници локалних заједница у Републици Српској и политичка припадност нити је била, нити може бити основ за додјелу помоћи у санирању штета проузрокованих пандемијом вируса корона.

Влада Републике Српске довођење у везу помоћи локалним заједницама за санирање штета изазваних пандемијом вируса корона, са политичком припадношћу, сматра неприхватљивим и тенденциозним, а циљ свега је, искључиво, сакупљање јефтиних дневнополитичких поена.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.