Sign In

Одржан пети састанак Заједнице практичара у области стратешког планирања

Објављено:

Генерални секретаријат Владе Републике Српске организовао је данас, у Бањалуци, пети састанак Заједнице практичара у области стратешког планирања у Републици Српској, коју чине представници свих министарстава Републике Српске.

Током састанка, који је реализован уз подршку Њемачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), размијењена су искуства чланова Заједнице у изради средњорочних планова рада као и изазови са којима се сусрећу током израде секторских стратегија.

У име Генералног секретаријата Владе Републике Српске учесницима се обратила Сања Војновић, начелница Одјељења за стратешко планирање, која је укратко представила Приједлог закона о стратешком планирању и управљању развојем, који је у процедури усвајања.

„Закон, заједно са уредбама који се паралелно израђују, значајно ће унаприједити ову област, јасније ће бити уређенe фазе креирања стратешких документа, те ће службеници лакше реализовати своје активности у том погледу“, нагласила је начелница Војновић.

Консултант ГИЗ-а, Невенко Врањеш представио је учесницима састанка оквире индикатора за стратешко планирање, те детаљније говорио о извјештавању, мониторингу и евалуацији као важним елементима у процесу планирања.

Заједнички је оцијењено да Заједница практичара и редовни састанци, које организује Генерални секретаријат у великој мјери унапређују рад службеника у овој области, што уједно показује јасну опредијељеност Владе Републике Српске за процесе реформе јавне управе, као и за процесе европских интеграција.

Обука државних службеника у области стратешког планирања која ће допринијети  развојно и кориснички орјентисаној републичкој управи, спроводи се кроз Пројекат јачања јавних институција (СПИ), који у име влада Њемачке и Велике Британије имплементира Њемачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ).
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.