Sign In

Одржан састанак највиших званичника Републике Српске поводом епидемиолошке ситуације

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић разговарали су данас у Бањалуци о епидемиолошкој ситуацији у Републици Срспкој, у вези с појавом вируса корона.

Минстар Шеранић упознао је званичнике са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској и мјерама које Министарство здравља и социјалне заштите и здравствене институције предузимају, с циљем спречавања ширења вируса корона.

На састанку су анализиране досадашње мјере у борби против вируса корона, те разматране мјере које ће бити предузимане у наредним данима.

Дата је препорука Републичком штабу за ванредне ситуације да донесе одлуку о забрани кретања за све грађане, од 20 часова увече до пет часова ујутро, на цијелој територији Републике Српске. 

Највиши званичници Републике Српске, заједно са представницима других институција, свакодневно одржавају састанке поводом епидемиолошке ситуације у Републици Српској. Наредни састанак биће одржан сутра, с почетком у 12 часова, у кабинету предсједника Владе Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.