Sign In

Oбуставља се васпитно-образовни рад у просторијама свих основних и средњих школа у Републици Српској и ЈУ „Дом ученика“ Добој, у периоду од 16. до 20. новембра ради дезинфекције

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас у Бањалуци 62. сједницу, којом је предсједавао командант Штаба Радован Вишковић.

На данашњој сједници, Штаб је донио Закључак о начину рада основних и средњих школа и ЈУ „Дом ученика“ Добој усљед потребе дезинфекције просторија.

Овим Закључком се обуставља васпитно-образовни рад у просторијама свих основних и средњих школа у Републици Српској и ЈУ „Дом ученика“ Добој, у периоду од 16. новембра до 20. новембра 2020. године, усљед потребе дезинфекције школских просторија основних и средњих школа и ЈУ Дом ученика“ Добој, због организовања локалних избора 2020. године и кориштења школских просторија као бирачких мјеста.

Како је наведено у Закључку, све основне и средње школе у Републици Српској су дужне да у периоду од 16. новембра до 20. новембра 2020. године, организују наставу на даљину, кориштењем средстава електронске комуникације.

Републички штаб за ванредне ситуације задужио је Републичку управу цивилне заштите Републике Српске да дезинфикује просторије школских објеката, те ЈУ „Дом ученика“ Добој, који ће бити кориштени као бирачка мјеста, због заштите здравља ученика и запослених у наведеним установама.

Такође, задужено је Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод да обезбиједе подршку за одвијање наставе на даљину. Овај закључак ступа на снагу даном доношења и примјењиваће се до 20. новембра 2020. године.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о уступању објекта ЈУ „Дом ученика“ Требиње за потребе COVID болнице.

У Закључку се наводи да, с циљем превенције ширења вируса корона SARS-CoV-2 и настанка COVID-19 болести код физичких лица у Републици Српској, налаже се уступање објекта ЈУ „Дом ученика“ Требиње за потребе COVID болнице, у складу са захтјевом Градског штаба за ванредне ситуације Града Требиње.

Задужују се Министарство просвјете и културе, Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Градски штаб за ванредне ситуације Града Требиње, да ученике који бораве у ЈУ „Дом ученика“ Требиње, смјесте у одговарајуће објекте на подручју Града Требиње, водећи рачуна о најбољем интересу ученика. И овај закључак ступа на снагу даном доношења.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је закључком одобрио и донацију личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију јавним здравственим установама, с циљем заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса SARS-CoV-2. За реализацију овог закључка задужен је Фонд здравственог осигурања Републике Српске, а Закључак ступа на снагу даном доношења.

НАПОМЕНА: Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.