Sign In

Одржан састанак Заједнице практичара у области стратешког планирања

Објављено:

У Добоју je јуче одржан састанак Заједнице практичара у области стратешког планирања у организацији Генералног секретаријата Владе Републике Српске – Одјељења за стратешко планирање, а уз подршку Програма „Оквир за реализацију Циљева одрживог развоја као темељ за одржив и инклузиван раст у Босни и Херцеговини" (SDG2BiH) који финансира Шведска, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у БиХ у партнерству са UNICEF и UN Women у БиХ. Састанку су присуствовали представници свих министарстава Републике Српске, који чине Заједницу практичара.

Испред Генералног секретаријата Владе Републике Српске учесницима се обратила Сања Војновић, начелница Одјељења за стратешко планирање, која је укратко представила до сада постигнуте активности  на унапријеђењу  система  стратешког планирања у Републици Српској, као и будуће активности које су планиране у овој области.

На састанку Заједнице практичара разговарало се о изазовима са којима се сусрећу службеници приликом израде стратешких, али и спроведбених  докумената. Учесници су имали прилику да кроз практичне примјере израде неких од секторских стратегија размијене искуства у примјени нове методологије израде стратешких докумената, и самим тим прилику да додатно унаприједе систем стратешког планирања и управљања развојем у министарствима.

Заједнички је оцијењено да је нови регулаторни оквир за стратешко планирање добар основ за успостављање синхорнизованог система који се односи на израду и спровођење стратешких докумената у Српској. Учесници су изразили задовољство што су на овај начин могли да искажу изазове са којима се сусрећу приликом креирања стратешких и спроведбених докумената, али и да дају препоруке и сугестије помоћу којих би додатно унаприједили процес стратешког планирања.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.