Sign In

Одржана сједница Управног одбора Компензационог фонда Републике Српске

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас, након одржане треће сједнице Управног одбора Компензационог фонда Републике Српске у Бањалуци, да ће Влада издвојити 13,6 милиона КМ за 2.865 пословних субјеката и више од 18.000 радника који су индиректно трпјели штету од пандемије вируса корона.

Премијер Вишковић је нагласио да мјерама Штаба за ванредне ситуације није био забрањен рад овим субјектима, али да су они претрпјели штету.

Он је навео да је на овом плану направљена већина рјешења, те да ће средства од данас бити у фази исплаћивања.

"Привредни субјекти могу очекивати да ће исплата ових средстава кренути од данас и да ће то бити ускоро завршено. Ово је помоћ привреди, а наша је жеља да сачувамо радна мјеста", нагласио је премијер Вишковић.

Он је додао да ће помоћ бити уплаћивана и за друге привредне субјекте, уз напомену да су ресурси Владе за вријеме ванредне ситуације и за комуникацију увијек на располагању грађанима.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је рекао да је Влада Српске дала помоћ за све раднике из фирми из ФБиХ који послују у Српској.

"Апелујем да Пореска управа ФБиХ и федерална Влада то испоштују онако како смо ми урадили", истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је рекао да је раније договорено да на сједнице Управног одбора Компензационог фонда буду позивани представници радника, али за сада без права одлучивања.

Премијер Вишковић је навео да још није дефинисано да руководиоци јавних предузећа који имају ресторане користе домаће намирнице.

"Али било би коректно да све наше институције од републичког интереса, које имају ресторане, буду обавезне да користе те намирнице од наших људи", рекао је предсједника Владе Републике Српске и додао да ће на томе инсистирати уз обезбјеђивање потребних финансијских средстава на том плану.

Он је нагласио да ће Влада Републике Српске, ако буде требало, суфинансирати откуп тржишних вишкова домаћих произвођача.

"Цијенимо да је то помоћ нашим грађанима", рекао је премијер Вишковић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.